Go to top Go to bottom
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Utolsó begyejzések
bejegyezte  : Iviry Wade
Vas. Szept. 30, 2018 8:27 pm

bejegyezte  : Iviry Wade
Hétf. Szept. 24, 2018 8:09 pm

bejegyezte  : Jennyfer Lucasso
Hétf. Szept. 24, 2018 6:52 pm

bejegyezte  : Benedict Ericson
Vas. Szept. 16, 2018 7:35 pm

bejegyezte  : Jeremiah Blackthorn
Vas. Szept. 16, 2018 6:43 pm

bejegyezte  : Iviry Wade
Szer. Szept. 12, 2018 8:42 pm

bejegyezte  : Rafael
Hétf. Aug. 27, 2018 8:45 pm

bejegyezte  : Nate Heartridge
Hétf. Aug. 20, 2018 6:05 pm


erre barangolok


Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég

Nincs


A legtöbb felhasználó (45 fő) Szomb. Márc. 04, 2017 12:36 pm-kor volt itt.


legtöbbet író userek


Share| .

Szakszerûen az árnyvadászokrólhoney, keep my secrets well
Admin
Vezetõség

Avataralany :
Minden arc egyben
Tartózkodási hely :
mindenhol
Csatlakozás ideje :
2016. May. 28.

Témanyitás₰ Tárgy: Szakszerûen az árnyvadászokról ₰ Vas. Szept. 24, 2017 4:49 pm
Shadowhunters

Kialakulásuk:
Amikor a világot megszállták a démonok, akkor Jonathan Shadowhunter, az első árnyvadász megidézte Raziel angyalt egy boszorkánymester segítségével, és segítségét kérte. Az angyal összekeverte a vérét a Végzet kelyhében az emberekével, akik, amint ittak ebből, mind árnyvadászokká váltak. Ezáltal képesek voltak felvenni a harcot a démonok ellen, hisz az angyaltól kaptak még rúnákat, melyek mind a mai napig segítik őket a harcok során. Ezt követően árnyvadászok két féle módin keletkezhettek: vagy ittak a kehelyből (bár ezt nem mindenki éli túl), vagy árnyvadász felmenőktől születnek.

Szokásaik, avagy öltözködésük
"Minden éji vadász csupa fekete. Halálnak, bánatnak fehér a színe. Oltár előtt arany a menyasszony, Varázslathoz az Árnyvadász vöröset válasszon."
Ezzel lehet legkönnyebben leírni, hogy mihez mit szoktak hordani.
Család
Az árnyvadászok általában korán házasodnak, hiszen ritka az olyan köztük, aki sokáig élne. Minden család egy egyedi névvel rendelkezik, melyek mind jelentéssel bírnak (pl.: Lightwood. Light=fény, Wood= erdő). A családnévhez általában kapcsolódnak a szintén egyedi címerek is, valamint minden családnak megvan a maga gyűrűje, amin a családnév kezdőbetűje szerepel. Ezeket a párok átadhatják egymásnak, ezzel is egyfajta elkötelezettséget mutatva a választottjuk és annak családja felé.
Parabatai
Két egymáshoz közel álló barátok lehetnek parabatai-ok, akik egymásért életüket is áldoznák. Nemtől és rokoni kapcsolattól függetlenül bárkik vállalhatják ezt. A parabatai egy életre összekapcsol két árnyvadászt, ezért ez egy igen csak komoly döntés, ami alapos előkészületeket igényel. 18 éves kor alatt, azaz a felnőtté válásuk előtt köthetnek parabatai köteléket, utána ez már nem lehetséges. Amint valakik eldöntik, hogy parabatai-ok akarnak lenni, első sorban egy egész hónapot együtt kell edzeniük, és utána még jó párszor külön is megkérdezik őket, hogy biztosak-e ebben, hisz nem kis felelőséggel jár ez. Akik mindez ellenére is beleegyeznek ebbe, nem lehetnek szerelmesek egymásba, mert ha kiderül, leválasztják a két felet. A parabataiság nem túl elterjedt dolog az árnyvadászok körében, de nyilván itt-ott akadnak ilyen esetek.
Parabatai eskü:
"Akárhová mész, veled tartok,
ahol meghalsz, ott halok meg én is,
s ott lesz a sírom.
Az Angyal úgy bánjon velem, mint veled, nem különbül.
Ne válasszon el minket más, csak a halál.”
Rúnák
A rúnák, avagy jelek fontos szerepet töltenek be az árnyvadászok életében, nélkülük fel sem tudná venni a harcot a démonok ellen. Ennek ellenére kicsit sem mondhatók veszélytelennek. Számos fajtájuk létezik, gyengéktől az erősekig, amiket lehet, hogy a sima árnyvadászok se lennének képesek testükön viselni. Épp ezért ezeket a jeleket kizárólag árnyvadászok viselhetik, más lényt felemészt az erejük. Emberek esetében halálos jobbik esetben, rosszabbikban az emberek elhagyatottakká válnak tőle, ami semmi jóval nem jár, hiszen az elhagyatottak már egyáltalán nem uruk önmaguknak, így meg kell őket ölni. Irónnal képesek magukra rajzolni ezeket. A legerősebb rúnákat a Néma testvérek viselik.
A rúnáknak különböző hatás idejük van, előfordul, hogy valamelyik egy életre megmarad és akad olyan is, amit minden egyes használata után újra kell rajzolni. Némely rúnák fájnak, mikor felrajzolják őket, de idővel minden árnyvadász megszokja, így elviselhetőbbé válik. A rúnák hathatósága attól is függ, hogy ki rajzolja fel azokat (Parabatai által erősebb), és hogy milyen közel kerül a szívhez. A legtöbb rúnát tetszés szerint lehet rajzolni a testükön bárhová, de pl. a látó rúna kézre kerülhet, míg a házasság kötő rúnák egyike a karra, a másik pedig a szív fölé. Az árnyvadászok első rúnáikat 12 éves koruk körül kapják meg.
Elhagyatottak
Régen emberek voltak, de amint rúnák kerültek a testükre meghaltak. Az árnyvadászok elég erősek a rúnák elbírásához, így belőlük nem lesznek elhagyatottak. Miután az ember kínok között belehalt a rúnák erejébe, élőhalottként feltámad, és máson se jár az esze, csak a kegyetlen gyilkoláson. A klávé tiltja és keményen bünteti az elhagyatottak létrehozását, mivel ezek vakon engedelmeskednek annak, aki rájuk rajzolta a jeleket. A világon kevés elhagyatott él, de nagyon veszélyesek és erősek. Cseppet sem könnyű elbánni velük, mivel élőhalottként eléggé szívósakká válnak, ráadásul fizikai erejük se kis mértékben növekedik meg.
Fegyverek
- Irón: Ezzel az eszközzel szokták magukra rajzolni a rúnákat, avagy jeleket. Mindegyik árnyvadász rendelkezik egy irónnal, amit a Vasnővérek készítenek el. Szinte sosincs belőlük kettő ugyan olyan, mivel ezek teljesen egyediek és személyre szabottak.
- Boszorkányfény: Mint az irónok, úgy ezek is különböznek egymástól. Eléggé egyszerű kis tárgy, amivel nem lehet ugyan harcolni, de rendkívül hasznos és elengedhetetlen, hiszen az árnyvadászok kezében pillanatok alatt képes felfényleni és megvilágítani egy sötét helyiséget. A boszorkányfények kizárólag árnyvadászoknál működnek, más lények hiába próbálnák meg használni, nem történne semmi.
- Szeráfpenge: A szeráfpengék a legismertebb harci eszközök, amiket az árnyvadászok használnak. Mint a többit, úgy ezeket is a Vasnővérek készítik, természetesen adamantinból. Több méretben is léteznek. Használaton kívül, avagy inaktív állapotában teljesen tompa és fénytelen, de ha a forgatója ki ejti hangosan a penge nevét, amit készítésekor kapott, akkor elkezd izzani és éles lesz. A szeráfpengéket angyalokról szokták elnevezni - de Raziel angyal nevét soha, semmilyen szín alatt nem használhatják -, ezek a nevek hozzák csak őket működésbe.
Alicante/Idris
Habár az Intézetet nem lehet teljesen az árnyvadászok otthonának nevezni, nem kell azt hinni, hogy nincs is. Nekik is megvan a maguk országa és hazája, és ez Idris. Az embereknek természetesen fogalmuk sincs erről a helyről, a mondén térképek nem is jelölik, de valahol Németország és Franciaország közötti kis területen helyezkedik el. Emellett még Védelmező varázsigék is védik Idrist attól, hogy az emberek csak úgy betévedjenek ide. Ha valaki véletlen belépne ide, akkor rögtön átkerül a másik határhoz, anélkül, hogy az illető azt észrevenné. Az egyetlen mód, hogy valaki belépjen Idrisbe, az a Portál. Portált csak boszorkánymesterek tudnak nyitni és zárni, de ők is csak ideigleneset. Azonban még ez sem elég ahhoz, hogy valaki bejusson Idrisbe. A portál természetesen eljuttat oda, ám szükség van engedélyre is az arról az oldalról, tehát Idrisből, különben kétséges, hogy hol dob ki a portál.
Egyszerűen szólva, Idris az a hely az árnyvadászok számára, ahol valódi önmaguk lehetnek, ahol nem kell rejtőzködniük, és nincs szükség az Álcára sem. Egy hely, amit megáldott az Angyal. Ez a nephilimek otthona.
Idris rengeteg apró kis faluból áll, de csak egyetlen egy városból, és ez Alicante, Idris fővárosa. Itt szokott a Klávé is összeülni, itt van a Szövetség terme, ahol az árnyvadászok és alvilágiak aláírtak a Fegyverszünetet, és amit tizenöt évente újra alá kell írni, hogy megmaradjon a varázslat. Alicantét emellett még az Üvegvárosnak is szokták nevezni, mert tornyait - amelyek a démonok ellen védenek - ugyanabból a démonokat taszító anyagból készítették, mint irónjaikat,  ez pedig a napfényben úgy csillog, akár az üveg.
Intézet
Az Intézetek általában szentelt földön épültek, elvégre már csak ez is távol tartja a démonokat és alvilágiakat ettől a helytől. Ezek mindig hatalmas épületek, ám az emberek szeme elől el vannak rejtve az Álca segítségével. Aki nem rendelkezik a Látás képességével, az általában egy üres telket vagy egy lerobbant épületet lát a helyén. Maga az épület tényleg hatalmas, és mivel elsődleges feladata az árnyvadászok elszállásolása, ezért rengeteg szobája van. Akár kétszáz embert is el lehet helyezni egy Intézetben. Az Intézetnek ezen kívül van még könyvtára is, ami habár elég hatalmas, de még csak közelébe sem ér az alicante-inak. Természetesen az Intézetnek van még számos más szobája és terme is.
Néma testvérek/Csontváros
A Néma testvérek azok az árnyvadászok, akik elméjük megerősítése és tudásuk kiszélesítése miatt vállaltak néhányat a legnagyobb hatalmú rúnák közül. Ezeknek a rúnáknak azonban akkora az erejük, hogy használatuk teljesen eltorzítja a testüket - megcsonkítják magukat. Ettől függetlenül ők is ugyanúgy harcosok, mint a többi árnyvadász, csak nem abban az értelemben - habár az is előfordulhat, hogy egy komolyabb csatába vagy háborúba ők is beszállnak harcolni. A Néma testvérek hatalma szellemi, és nem testi, ebből kifolyólag nekik más a feladatuk is. Ők kezelik az archívumot, de emellett az árnyvadászok "orvosai" is. Ha valaki olyannyira megsérül, hogy egyszerű rúna már nem segít rajta, mindig hívják a Néma testvéreket, akik az esetek legnagyobb részében meg is tudják oldani a problémát hatalmas tudásuknak hála. Amit még érdemes tudni róluk, hogy a rúnáknak hála ők gondolatban beszélnek, kommunikálnak másokkal, tehát simán be tudnak törni valaki gondolataiba, és azt könnyű szerrel olvasni is tudják, nemcsak ott megszólalni. Ezt is bizonyos rúnáknak köszönhetik, mint ahogy azt is, hogy minden nyelven értenek, és minden nyelven tudnak beszélni. A Néma testvérek egyébként olyanok, mint a szerzetesek - erre utal a testvérek elnevezés is -, tehát van nekik is "egyenruhájuk", ami nem más, mint egy pergamen színű köpeny, emellett némán is mozognak, senki sem hallja közeledésüket, ami csak még hátborzongatóbbá teszi a megjelenésüket.
A Csontváros, vagy másnéven Néma város az a hely, ahol a Néma testvérek élnek. Általában temetőkben lehet őket megtalálni, de természetesen a mondénok előtt rejtve marad. Maga az épület nagyon hatalmas, és számos szintből áll. Legtöbb részében a halott árnyvadászok vannak eltemetve, de van külön börtön, levéltár, tanácsterem, és az égetésnek is külön helye van. A Csontváros épületét rengeteg márványív építi fel, amik a csatákban elhunytak hamvaiból készül. Az ő vérük és csontjaik pedig már magában védelmet nyújtanak a gonosz ellen, ez által pedig még haláluk után is a jó ügyeket szolgálják. A Csontváros tehát egyfajta temető az árnyvadászok számára - ami Idrisben szintén megtalálható, csak sokkal nagyobb - még amellett, hogy a Néma testvérek laknak itt. Ezen kívül itt őrzik még az Igazság kardját is, amit a tanácsteremben lévő hosszú asztal mögötti falon tartanak fellógatva. Ez az asztal körül szokott összegyűlni a Néma testvérek tanácsa fontosabb ügyek esetén. Ha valakit a Tanács elé állítanak, akkor az az asztal előtti nagyobb fekete márványnégyzeten áll, amin ezüstcsillagok parabolája domborodik.
A Végzet ereklyéi
A Végzet ereklyéit Raziel adta az árnyvadászoknak, és mindegyik más-más szerepet szolgál. Három ereklye létezik a világon:
I. A Végzet kelyhe azt a célt szolgálja, hogy ha a Nephilimek száma megfogyatkozna, akkor többet tudjanak belőlük csinálni azzal a módszerrel, amit Raziel is alkalmazott.
II. A Végzet kardját kihallgatások esetén az Inkvizítor szokta használni, mivel a kard rá kényszeríti az árnyvadászokat az igazmondásra.
III. A Végzet tükrének, talán egyetlen feladata Raziel ismételt megidézése, amire az Angyal még egy utolsó lehetőséget adott az árnyvadászoknak, viszont senki se tudja, hogy a tükör hol van, mivel "senki se látta még" (spoiler: maga az Idrisben található Lyn tó az).
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://shadowhunters.hungarianforum.net

Szakszerûen az árnyvadászokról
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: