Go to top Go to bottom
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Közlemény
Az oldal várható megújulása december és január közt várható!Admini jelenlét addig is lesz az oldalon, lapok elbírálása és játékok addig is várhatóak.

erre barangolok


Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég

Nincs


A legtöbb felhasználó (45 fő) Szomb. Márc. 04, 2017 12:36 pm-kor volt itt.


Utolsó begyejzések
bejegyezte  : Clary Fray
Szomb. Jan. 25, 2020 2:33 pm

bejegyezte  : Sariel
Szer. Aug. 07, 2019 6:37 pm

bejegyezte  : Silvius S. Hildenborough
Hétf. Aug. 05, 2019 7:11 pm

bejegyezte  : Michael
Hétf. Aug. 05, 2019 6:28 pm

bejegyezte  : Venus Cooper
Csüt. Aug. 01, 2019 6:39 pm

bejegyezte  : Silvius S. Hildenborough
Kedd Júl. 30, 2019 4:25 pm

bejegyezte  : Venus Cooper
Hétf. Júl. 29, 2019 1:37 pm

bejegyezte  : Clary Fray
Vas. Júl. 28, 2019 7:42 pm

legtöbbet író userek


Share

Előadó termekAdmin
honey, keep my secrets well
Admin
Vezetõség

Avataralany :
Minden arc egyben
Tartózkodási hely :
mindenhol
Csatlakozás ideje :
2016. May. 28.

Témanyitás₰ Tárgy: Re: Előadó termek ₰ Vas. Május 07, 2017 7:59 am
Lezárt játék


Vissza az elejére Go down
https://shadowhunters.hungarianforum.net
Vendég
honey, keep my secrets well
Anonymous
Vendég


Témanyitás₰ Tárgy: Re: Előadó termek ₰ Szomb. Ápr. 15, 2017 10:29 pm

Sohasem gondoltam, hogy egyszer majd nekem ki kell állnom több tucat, néhány esetben párszáz diák elé és előadást kell majd tartanom. Biztos voltam abban, hogy nekem ez nem menne, túlságosan is lazán venném az egészet, elviccelném az egész órát, de legnagyobb meglepetésemre ez nem így történt. Már az első órát is sikerült nagyon jól megtartanom, azóta pedig még jobban megy, ahogy megszereztem hozzá a rutint. Csak pár éve koptatom a katedrát, de a diákok szerint van olyan nagy rutinnal rendelkező tanár akit simán lepipálok előadás módban. Legalábbis a félév végi értékelések alapján, aminek nem tudom mennyire lehet hinni. Az óráimon mindig teljes a létszám, van amikor egy-két diák behozza egy-egy ismerősét is, olyankor a lépcsőn is szoktak ülni, vagy a földön, ha nem nagy előadóban van az óra. Tudom, hogy ez minek köszönhető, de nem törődök vele, csak nagy ritkán használom ki azt, hogy ennyire népszerű vagyok a diákok körében... a nagy ritkán jelentése a heti egy két alkalom, mikor is nem érek haza időben hanem velük töltöm el az időmet.
Megkaptam az egyik esti tagozatos órát, amire éppen igyekszem. Szeretem az ilyen diákokat, ők tényleg tanulni akarnak, nem úgy, mint néhány nappali tagozatos, akik csak melegedni járnak be az iskolába. Pár perccel korábban érkezem meg a terembe, egyelőre nem törődve a diákokkal, hanem csak azzal, hogy beüzemeljem a számítógépet és a projektort.
A diákok folyamatosan szállingóznak be a terembe, majd amikor úgy ítélem meg, hogy itt a kezdés ideje becsukom az ajtót és neki is kezdek a szövegelésnek. Az eleje kész unalom, hiszen csak az általános ismertetőket mondom el, a követelményeket és a többi hasonló információt, amit úgy is fél perc után mindenki elfelejt, majd végül bele is kezdek a tényleges anyagba. Biztosan vannak akik rossz órára ültek be, de azok majd kimennek az óra közben vagy a végén, nekem teljesen mindegy. Van olyan tanár aki nem bírja ha az órája közben mászkálnak, engem történetesen hidegen hagy. Ahogy mondom az anyagot és mutogatok a kivetítőn egyre inkább belemegyünk a biokémia rejtelmeibe, és a citrát kör lépéseibe is. Fel is rajzolom a táblára, bár lehet teljesen fölöslegesen mert az írásom leginkább a macskakaparásra emlékeztet, de aki figyel az tudja értelmezni a hieroglifákat amiket felvéstem a táblára.
Tudom hogy itt van, érzékelem a jelenlétét, és meg kell erőltetnem magam, hogy levegyem róla a tekintetemet, néha az illendőnél tovább nézem a világosszőke hajú lányt, pedig tudom, hogy nem szabadna. Majd óra után össze mérhetjük az erőnket, bár nem sok kedvem van hozzá. Ki nem állhatom a fajok közötti rivalizálást, egyszerűen csak azért, mert semmi értelmét nem látom.


Vissza az elejére Go down
Vendég
honey, keep my secrets well
Anonymous
Vendég


Témanyitás₰ Tárgy: Re: Előadó termek ₰ Szomb. Márc. 25, 2017 8:57 pm
Mr. Wade Wilson & Heather

Can you hear me?

Több száz éve nem jártam iskolába és semmiféle tanulmányi dolgot meg sem közelítettem, most mégis úgy döntöttem ideje volna visszaülni az iskolapadba, hiszen hiába nem idős a fejem, felejtek dolgokat, dolgokat amik fontosak lehetnek a hátralévő életemben. Elsősorban a tájékozódás kapcsán gondolkoztam a földrajzon, de a történelem és a filozófia is lehetnek olyan fontosak. Kicsit megkésve, de jelentkeztem ezért egy egyetemre, ami ennél is szokatlanabb, hogy nem egyenest a városba kerestem, hanem egészen Los Angelesig mentem, úgy hallottam nagy színvonalnak örvendenek az itteni egyetemek. Nem csalódtam, az épület régies, de belülről csodaszép, fel van újítva és minden megtalálható benne, olyanok, amik korábban sosem, amikkel még nem is találkoztam. Vetítő termek, előadó termek, a porta olyan mint egy szálloda portája, mindenre odafigyelnek, szinte luxusban minősítik az ide érkező diákokat, persze ez sem ingyen van ahogy manapság szinte semmi. Több száz dollár a tandíj, de az összegtől nem esik le a kisujjamról a gyűrű; még meg sem moccan.
Hivatalosan a mai nappal még nem kezdhetném meg a tanulást, de beosontam az egyik előadó terembe, az éjjeliseket úgy sem vizsgálják ki van ki nincs; valljuk be, senkit sem vizsgálgatnak. Tehát megbújva egy teremben vártam mit tanulhatok ma, már csalódás gyötört és indulni készültem, mikor diákok trécselését hallottam meg a folyosóról, a résnyire nyitva felejtett ajtón szivárgott be a hang, majd egyre csak nőtt a hang magassága és megjelent az első diák is, egy szőke csajszi volt, vélhetőleg olyan bugyi ledobós kis ribike, őt követte egy srác, láthatólag a pasija, bár valljuk be, biztos több pasija is van...Az utolsók közül megpillantottam egy szeplős lánykát is, ekkor már nagyban álltam és néztem a tömeget. Kifigyeltem hova ül és odamentem mellé, majd helyet foglaltam. Viszonylag a legnormálisabbnak tűnik, úgyhogy jó társaságnak gondolom; persze lehetnék én a szöszivel is, befogadnának, mert könnyen beilleszkedek és még sulis éveimben is mindig a menőbb lányokkal lógtam. De most valahogy annyira kitűnők a fehér tincseimmel akár egy vén tanár a fiatalok közül. De ettől közel sem aggódtam, inkább csak jobbnak láttam ha odafigyelek és nem barátkozással töltöm az időmet, nem azért jöttem és dobtam i egy valag pénzt az ablakon ugyebár.
Mire végig pásztáztam szemeimmel a jelenlévőket, a tanár is befáradt a terembe, nem ült le, ahogy a legtöbb tanár, ő is állt, gondolom arra várva, hogy felkegyeskedjen emelni a popóját a szöszke is. Végre meg is tette, majd szinte azonnal vissza is helyezte, mintha leszakadna szegénykémnek, úgy sajnálom, legszívesebben helyben felfalnám. Bár undorító lehet a vére amilyen maga is. Mindenesetre végig szemléltem az oktatónkat is, reméltem a névsor olvasáson nem szalad végig, mert akkor lebukok, hogy nem is szabadna itt lennem. A tag viszont igen csak helyes, már látom gondolataimban miként veti majd rá magát a sok éhes csaj, én persze nem fogom. Messziről bűzlik, a parfümje finom, de nem nyomja el a kutyát, szegény, biztos ebben reménykedett. Persze nem megvetendő az alkata és a kinézete, de nem bukok annyira a farkasokra, különben is az ellenségem lehetne; már ha ismernénk egymást annyira. Halkan felsóhajtók, majd a táblára nézek, szomorúan nyugtázom, hogy még semmit nem kell jegyzetelnem, így elég unalmas lesz ez az óra.

fight song Ready? ©redit


Vissza az elejére Go down
Vendég
honey, keep my secrets well
Anonymous
Vendég


Témanyitás₰ Tárgy: Előadó termek ₰ Szomb. Márc. 25, 2017 8:56 pm
***


Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
honey, keep my secrets well


Témanyitás₰ Tárgy: Re: Előadó termek


Vissza az elejére Go down

Előadó termek
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: