Rezzenéstelen arccal bámulom a képernyőn villogó kurzort. Az asztalon pihenő kezem hüvelykujja, mintha külön életet élne: idegesen dobol, egészen addig, míg a gondolataimat is eltereli a témáról, amiről házi dolgozatot kellene írnom. De egy percig sem kesereghetek, hiszen én akartam ezt. Én akartam egyetemre járni, s olyan messze kerülni a természetfeletti világtól, amennyire csak lehetséges. Bár utóbbi próbálkozásomból szinte semmi sem sikerült...
Tekintetemet a növekvő újhold képétől visszaemelem a monitoromra és a villódzó kurzorra. A megnyitott dokumentum fehérsége szinte vakítja a retinámat, mégis, arra kényszerítem magam, hogy korábbi gondolataimat a feledés mély tengerébe süllyesszem és a dolgozatra koncentráljak. Én igyekszem, esküszöm, hogy igyekszem, ám mégsem sikerül, de most leginkább a bejárati ajtón kopogtató váratlan vendégnek köszönhetően. Nem tehetek róla, ilyenkor mindig összerezzenek. Mindig újra s újra lejátszódik elmémben a három évvel ezelőtti este, mikor Cissy beállított hozzám. Holott a világért se akarnám újraélni azt a beszélgetést, s természetesen azt se szeretném, ha legjobb barátnőm újra olyan helyzetbe kerülne, mint akkor. Félve teszek pár lépést az ajtó felé, de mikor anya ajtót nyit, s meglátom, hogy csak az idős szomszéd, kicsit szenilis néni keresi megint a - négy hónapja meghalt - macskáját, némiképp megnyugszom. Majd egy laza mozdulattal visszaülök az asztalomhoz.
Ám tekintetem visszatéved a Holdra, s újra feszültség lesz úrrá rajtam. Eszembe jut a pár nappal ezelőtti incidens mikor nem éppen kellemes találkozásban volt részem a közeli sikátorban. Bár egy farkassal mikor lehet kellemes a találkozás? Tudom, akkor és ott, azt hittem, hogy meg fogok halni. Annyira biztos voltam benne, hogy fejben már a végrendeletemet írtam. Bár mindez teljesen felesleges volt. Hiszen én nem halhatok meg, vagyis nem tudok meghalni.
Ettől is rögtön görcsbe rándul a gyomrom. Mi a jó édes életet fogok én kezdeni magammal, hogyha örökké kell élnem? Mi jó az öröklétben? Szerintem semmi. Hiszen mindenki, akit szeretek, akit ismerek, egyszerűen majd meghal, s senki se marad itt velem. Lehet még a világvégét is látni fogom, bár biztos nem lesz túl nagy szám. Lehet addigra örülni is fogok annak, ha bekövetkezik, hiszen egyszerűen nem látom értelmét ennek a létezésnek. S semmilyen jó végkifejletet sem látok a lelki szemeim előtt.
Sietős, gyors léptekkel haladok a terem felé, kezemben a mappámmal, vállamon a táskámmal. Még mindig elcsodálkozom azon, hogy képes voltam egész éjjel fent maradni csak azért, hogy megírjam ezt a nyamvadt dolgozatot. Vagyis a dolgozat rám eső részét.
Vajon tündér mágiát alkalmazva meg tudtam volna írni, minden erőfeszítés nélkül? Erre a gondolatra hirtelen megtorpanok. Nem, az nem lett volna fair. Különben is megfogadtam, hogy semmi tündéreskedés, bármennyire hülyén hangzik már maga ez a szó is. Én csak egy normális ember vagyok, normális adottságokkal és ennyi.
Talán ha túl sokat mondogatom ezt magamnak, akkor valósággá válik.A terembe érve megállok az ajtóban. Nem hiszem el, hogy már megint én vagyok az utolsó, ráadásul már csupán egyetlen egy szabad hely van. Naná, hogy Connor mellett.
Kifújom a levegőt és tettetett közömbösséggel helyet foglalok a szabad széken. Kitépem a mappámból a dolgozatom lapját és Connor elé helyezem az asztalra. -
Tessék, itt az én részem. Ha valami hibát találsz benne, szólj. - Amikor megtudtam, hogy egy csapatban kell dolgoznunk ezen az órán, azt képzeltem, az univerzum valami csúnya tréfát űz belőlem. Vagy éppen büntet, mert el akarom sumákolni a természetfeletti adottságaimat. De lenyeltem a békát és teljesen együttműködően álltam hozzá a feladathoz. Egészen a telihold estéjéig. Persze nem kell félreérteni, én nem félek tőle, bizonyosan kárt sem tudna tenni bennem, mégis olyan kétes érzelmeket váltott ki belőlem az a találkozás. De ez most nem is számít.
A gyakorlati óra túlságosan lassan telik, bár nem segít benne az sem, hogy a tanár olyan monoton hangon olvassa fel a diáit, hogy csodálom, miért nem alszik meg a tej a szájában. Utolsó mondatára viszont felkapom a fejem. -
Milyen hegyi kirándulás? - Suttogom magam elé, s értetlenkedve körbenézek a tantermen. Ez eddig mindenki számára egyértelmű volt, csak nekem nem?
Előkapom a telefonomat és azonnal üzenetet kezdek írni.
"Remélem a te napod sokkal jobban telik, mint az enyém. Most tudtam meg, hogy hétvégén elmegy a csoportom a hegyekbe, kirándulni. Szerinted mi a legrosszabb, ami történhet?" Üzenet elküldve. De ahogy visszaolvasom, elhúzom a számat. Cissy keresztbe lenyel, ha nem írok valami optimistább kijelentést is.
"Na mindegy, lehet még jó is lesz, ki tudja... Délután ráérsz?"